Vereniging

De vriendenclub die in 1993 Rinoceros oprichtte heeft stand gehouden en bestaat vandaag de dag nog steeds, inmiddels in de vorm van een bloeiende vereniging.

Vandaag de dag zijn de uitgangspunten van Rino vrijwel ongewijzigd aan die van het begin. Dit houdt in dat er behalve voor hockey, ook gezorgd wordt voor de nodige activiteiten. En dat is tevens de succesformule gebleken om de concurrentie onder de vele hockeyclubs in Utrecht en omgeving aan te kunnen.

Rino telt op dit moment ongeveer 85 leden. Dames en heren trainen bij ons gemengd, waarbij de training is opgedeeld in groepen. We hebben een beginnersgroep en een gevorderden groep. Hockeyervaring is dus niet vereist. We laten de groepskeuze vrij aan de leden.

Er wordt wekelijks op maandagavond van 20:00 tot 21:30 getraind op de velden van Maarssen. De weekenden ben je vrij. We spelen geen KNHB competitie. Studeren, in het weekend naar je ouders toe, of bij je oude club blijven spelen is bij ons dus goed mogelijk. En dat zonder ontgroening of verplichtingen! Het is dus vrijblijvend!!

Rinoceros heeft sinds een paar jaar besloten om wat meer ‘team’ gevoel in te wijden. Er worden aan het begin van het seizoen teams gevormd. Met deze teams spelen we een interne competitie. De teams mogen gemixt zijn (beginners/gevorderden). De trainingen blijven bestaan zoals deze waren, alleen is om een paar weken een interne competitie. Op dagen dat de interne competitie wordt gespeeld, is de avond verdeeld in een uur training en een half uur wedstrijden.

Behalve hockey, speelt gezelligheid een grote rol in onze vereniging. Het hele jaar door worden er diverse activiteiten georganiseerd. Een kleine greep uit het programma: feesten, sinterklaas, een toernooi en borrels. Kortom, er valt genoeg te doen. Wil je graag zelf organiseren, dan is een functie in één van de commissies die Rino rijk is wellicht wat voor jou!

Bovengenoemde principes blijken uitstekend te werken voor het aantrekken van nieuwe leden. Als student in een nieuwe stad, ben je wellicht op zoek naar nieuwe vrienden, een kamer, werk en een sportclub. Omdat je binnen Rino erg veel vrijheid hebt (je hebt behalve contributie betalen, geen verplichtingen) spreekt dit veel mensen aan. De weekenden vrij zijn, biedt zeker in je eerste studiejaar de nodige voordelen.

Om de sfeer te kunnen proeven, bieden we iedere student de mogelijkheid twee keer vrijblijvend mee te komen trainen alvorens te besluiten lid te worden.

Ben je als lid van Shv Rinoceros weer toe aan wat meer hockey en wedstrijden spelen in een knhb competitie? Shv Rinoceros biedt ook een combilidmaatschap aan bij Mhv Maarssen. Als combilid ben je lid bij Rino en Mhv. Als lid bij Mhv Maarssen train je nogmaals doordeweeks en heb je wedstrijden op zondag. Het voordeel van dit combilidmaatschap is dat je je contributie van Shv Rinoceros als korting krijgt op je lidmaatschap bij Mhv Maarssen. Hoe werkt het? Schrijf je in via de website van Mhv: http://www.mhvmaarssen.nl. Vul het inschrijfformulier in en meld bij opmerkingen dat je gebruik wil maken van het combilidmaatschap met Shv Rinoceros. Mhv Maarssen zal dan verder contact met je opnemen over je plaatsing in een team.