Vereniging

De vriendenclub die in 1993 Rinoceros oprichtte heeft stand gehouden en bestaat vandaag de dag nog steeds, inmiddels in de vorm van een bloeiende vereniging.

Vandaag de dag zijn de uitgangspunten van S.H.V. Rinoceros vrijwel ongewijzigd aan die van het begin. Dit houdt in dat er behalve voor hockey, ook gezorgd wordt voor de nodige activiteiten. En dat is tevens de succesformule gebleken om de concurrentie onder de vele hockeyclubs in Utrecht en omgeving aan te kunnen.

S.H.V. Rinoceros telt op dit moment ongeveer 85 leden. Dames en heren trainen bij ons gemengd, waarbij de training is opgedeeld in groepen. We hebben een beginnersgroep en een gevorderden groep. Hockeyervaring is dus niet vereist. We laten de groepskeuze vrij aan de leden.

Er wordt wekelijks op maandagavond van 20:00 tot 21:30 getraind op de velden van MHV Maarssen. De weekenden ben je vrij. We spelen geen KNHB competitie. Studeren, in het weekend naar je ouders toe, of bij je oude club blijven spelen is bij ons dus goed mogelijk. En dat zonder ontgroening of verplichtingen! Het is dus vrijblijvend!!

S.H.V. Rinoceros heeft sinds een paar jaar besloten om wat meer ‘teamgevoel’ in te wijden. Dit heeft de vereniging gedaan aan de hand van een interne competitie. De trainingen blijven bestaan zoals deze waren, alleen is om een paar weken een interne competitie. Op dagen dat de interne competitie wordt gespeeld, is de avond verdeeld in een uur training en een half uur wedstrijden.

Behalve hockey, speelt gezelligheid een grote rol in onze vereniging. Het hele jaar door worden er diverse activiteiten georganiseerd. Een kleine greep uit het programma: feesten, sinterklaasviering, toernooien en borrels. Kortom, er valt genoeg te doen. Wil je graag zelf organiseren, dan is een functie in één van de commissies die S.H.V. Rinoceros rijk is wellicht wat voor jou!

Bovengenoemde principes blijken uitstekend te werken voor het aantrekken van nieuwe leden. Als student in een nieuwe stad, ben je wellicht op zoek naar nieuwe vrienden, een kamer, werk en een sportclub. Omdat je binnen S.H.V. Rinoceros erg veel vrijheid hebt (je hebt behalve contributie betalen, geen verplichtingen) spreekt dit veel mensen aan. De weekenden vrij zijn, biedt zeker in je eerste studiejaar de nodige voordelen.

Om de sfeer te kunnen proeven, bieden we iedere student de mogelijkheid twee keer vrijblijvend mee te komen trainen alvorens te besluiten lid te worden.

Ben je als lid van S.H.V. Rinoceros weer toe aan wat meer hockey en wedstrijden spelen in een KNHB competitie? S.H.V. Rinoceros biedt ook een combi-lidmaatschap aan bij MHV Maarssen. Als combi-lid ben je lid bij S.H.V. Rinoceros en MHV Maarssen. Als lid bij MHV Maarssen train je nogmaals doordeweeks en heb je wedstrijden op zondag. Het voordeel van dit combi-lidmaatschap is dat je je contributie van S.H.V. Rinoceros als korting krijgt op je lidmaatschap bij MHV Maarssen. Hoe werkt het? Schrijf je in via de website van MHV Maarssen: http://www.mhvmaarssen.nl. Vul het inschrijfformulier in en meld bij opmerkingen dat je gebruik wil maken van het combi-lidmaatschap met S.H.V. Rinoceros. MHV Maarssen zal dan verder contact met je opnemen over je plaatsing in een team.